DASTURLASH JARAYONLARINI AVTOMATLASHTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda dasturlash jarayonlarini avtomatlashtirishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining qo‘llanilishi o‘rganiladi. An’anaviy dasturlash usullaridan farqli ravishda, sun’iy intellekt yordamida dasturiy ta’minotni ishlab chiqish, testlash va optimallashtirish jarayonlari yanada samarali va tezkor amalga oshiriladi. Loyihada mashinaviy o‘rganish, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP), kod generatsiyasi, xatoliklarni aniqlash va tuzatish kabi sun’iy intellekt yondashuvlari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, zamonaviy AI vositalari – GitHub Copilot, ChatGPT, Codex kabi tizimlar dasturchilarga qanday yordam berayotgani amaliy misollar orqali ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, SI asosidagi avtomatlashtirish dasturlashda inson xatolarini kamaytirish, vaqtni tejash va ishlab chiqish sifatini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.