1O-SINF O‘QUVCHILARIDA ESSE YOZISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 10-sinf o‘quvchilarida esse yozish ko‘nikmasini  rivojlantirishning samarali usullari yoritilgan. Dars jarayonida ijodiy yozuv, tanqidiy fikrlash, mantiqiy izchillik kabi ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodlar haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, esse yozish jarayonining bosqichlari, o‘qituvchining roli va o‘quvchining mustaqil fikrlash faoliyati tahlil qilinadi.