“MUSIQA TA’LIMI TIZIMIDA NOTALASHTIRISH DASTURLARINING O‘RNI: IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTABLAR, MAQOM MAKTABLARI VA UMUMIY TA’LIM MUASSASALARI TAJRIBASI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada ixtisoslashtirilgan musiqa maktablari, maqom maktablari va umumiy ta’lim muassasalarida notalashtirish dasturlarining ahamiyati, qo‘llanilish tajribalari va istiqbollari yoritilgan. Raqamli texnologiyalar orqali musiqiy savodxonlikni oshirish, ijodkorlikni rivojlantirish va an’anaviy musiqa merosini saqlab qolishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi.