BOLALARDA MALROTATSIYA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Farzandingizning ichaklari,  qorin bo'shlig'ida faoliyati to'g'ri holatda bo'lmasa, ichakning malrotatsiyasi tushuniladi. Odatda, ichaklar shakllanayotganda aylanadi va aniq bir joyda to'xtaydi. To'liq aylanish sodir bo'lmasa, ular bo'lmasligi kerak bo'lgan joyga tushishi mumkin. Jarrohlik muammoni hal qiladi, ayniqsa erta aniqlanganda.