MAYMUNCHECHAK VIRUSLI KASALLIGINING TARQALISHI VA UNDAN SAQLANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Virusli maymunchechak deb ataladigan Mpox virus keltirib chiqaradigan chechakka o'xshash kasallikdir. Virus zararlagan organizmda isitma va titroq kabi grippga o'xshash simptomlarni keltirib chiqaradi va bir necha hafta davom etishi mumkin bo'lgan toshma paydo bo'ladi. Bu virusga qarshi tasdiqlangan davolash yo'q, lekin odatda o'z-o'zidan o'tib ketadi. Sog'liqni saqlash mutaxassislari, agar sizda mpox xavfi yuqori bo'lsa, emlashni tavsiya qiladi.