“ER-XOTIN MUNOSABATLARIDA ISHONCH VA HURMATNING AHAMIYATI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola nikoh-oila munosabatlari mustahkam, barqaror bo‘lishi Davlat va jamiyatimizning barqarorligi, farovonligi, rivoji haqida . Jahon ta’lim va ilmiy-tadqiqot muassasalarida ona va bola munosabatlarini ijtimoiypsixologik asoslariga oid ilmiy izlanishlarga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu borada oilada bolaga nisbatan sog‘lom munosabatni shakllantirish, ota ona va bola munosabatlarida begonalashuv, oilaviy zo‘ravonlik, pedagogik qarovsizlik, emotsional deprivasiya va boshqa ko‘rinishdagi salbiy holatlarni psixodiagnostika qilish; ota ona va bola munosabatlarini psixologik barqarorlashirish maqsadida psixoprofilaktika chora-tadbirlarini tashkil etish orqali konstruktiv muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish; otaonalar bilan tegishli psixologik-ma’rifiy, konsultativ faoliyatga qaratilgan chora-tadbirlarni takomillashtirishga yo‘naltirilgan masalalarga e’tibor qaratish zarurati kuzatilmoqda.