HOZIRGI DAVRDA YOSH RAHBARLARNING BOSHQARUV JARAYONIDAGI PSIXOLOGIK VA IJTIMOIY XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda zamonaviy boshqaruv tizimida yosh rahbarlarning tutgan o‘rni, ularning psixologik va ijtimoiy xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Yosh rahbarlarning qaror qabul qilish, jamoa bilan muloqot qilish, nizolarni hal etish hamda innovatsion fikrlash qobiliyatlari ularning shaxsiy sifatlari va ijtimoiy muhit bilan o‘zaro munosabatlarida namoyon bo‘lishi o‘rganiladi. Tadqiqotda hozirgi davr talablariga mos ravishda shakllanayotgan yangi avlod rahbarlarining boshqaruv uslubi, yetakchilik modeli, mas’uliyat va tashabbuskorlik darajasi psixologik tahlil asosida yoritiladi. Shuningdek, yosh rahbarlarning jamoadagi ishonch, motivatsiya va kommunikativ ko‘nikmalari orqali tashkilotning samaradorligiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi.