ODDIY DIFFYERENSIAL TENGLAMALAR UCHUN QO‘YILGAN CHEGARAVIY MASALALARNI YECHISHNING SONLI USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada oddiy differensial tenglamalar uchun chegaraviy masalalarni yechishda qo‘llaniladigan sonli usullar, xususan, Eylyer usuli va Runge-Kutta usuli haqida so‘z yuritiladi. Ushbu usullarning matematik asoslari, qo‘llanilishi va amaliy masalalarni yechishda jadval ko‘rinishida echim olishning qulayliklari tahlil qilinadi. Eylyer usulining geometrik ma’nosi va Runge-Kutta usulining yuqori aniqlik darajasi misollar orqali ko‘rsatiladi. Har bir usulning hisoblash jarayoni, boshlang‘ich shartlari va integrallash qadami tushuntiriladi.