MUVAFFAQIYATLI SPORTCHILARNING ODATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada muvoffaqiyatli sportchilarning kundalik hayotidagi odatlari, psixologik tayyorgarligi, intizomi va sog‘lom turmush tarziga rioya qilishlari yoritilgan. Sportchilarning jismoniy va ruhiy muvaffaqiyatga erishishlarida muhim rol o‘ynaydigan omillar, masalan, doimiy mashg‘ulotlar, to‘g‘ri ovqatlanish, uyqu rejimi va motivatsiya manbalari tahlil qilinadi. Shuningdek, sportchilarning o‘z oldilariga aniq maqsadlar qo‘yishlari va stressni boshqarishqobiliyatlari muvaffaqiyatga erishish yo‘lida asosiy faktorlar sifatida ko‘rib chiqiladi.