TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA TALABALARNING NUTQ KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA CLIL YONDASHUVNING ASOSIY MAQSADI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tabiiy fanlarni o‘qitishda talabalarning nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda CLIL yondashuvi zamonaviy ta’lim jarayonining muhim yo‘nalishlaridan biridir. CLIL (Content and Language Integrated Learning) yondashuvi – bu tilni o‘rganish va mazmunni o‘rganishni birlashtirgan ta’lim metodikasi bo‘lib, u orqali talabalar tabiiy fanlar bo‘yicha bilim olish bilan birga, til ko‘nikmalarini ham samarali rivojlantiradilar. Bu yondashuv nafaqat tilni o‘rganish jarayonini soddalashtiradi, balki tabiiy fanlar bo‘yicha tushunchalarni yanada chuqurroq anglashga yordam beradi.