BUYRAK OSTEODISTROFIYASI DAVOLASH CHORALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Buyrak osteodistrofiyasi surunkali buyrak kasalligining asoratlari bo'lib, suyaklaringizni zaiflashtiradi. Bu qondagi minerallar va gormonlar darajasining o'zgarishi bilan bog'liq. Asosiy belgilar suyak og'rig'i va sinishdir. Buyrak transplantatsiyasidan boshqa hech qanday davo yo'q. Ratsiondagi o'zgarishlar, doridarmonlar va jarrohlik uning rivojlanishini sekinlashtirishi mumkin.