TASODIFIY - RANDOM MODULI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilidagi random moduli yordamida tasodifiy sonlar va elementlar bilan ishlash usullari ko‘rib chiqiladi. Random moduli orqali butun sonlar, haqiqiy sonlar, ro‘yxatlardan tasodifiy tanlash, aralashtirish kabi operatsiyalarni bajarish mumkin. Mazkur maqolada ushbu moduldagi asosiy funksiyalar, ularning ishlatilishi va amaliy misollar ko‘rib chiqiladi. random modulidan o‘yinlar, testlar, simulyatsiyalar, shifrlash va boshqa sohalarda foydalanish imkoniyatlari yoritilgan.