SU’NIY YO‘LDOSH ORQALI HAVO KEMALARINING TEXNIK PARAMETRLARINI NAZORAT QILISH USULLARINING TAXLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ish sunʼiy yoʻldosh texnologiyalari yordamida havo kemalarining texnikparametrlarini kuzatish usullarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqotda havo kemalarining holati toʻgʻrisidagi maʼlumotlarni real vaqt rejimida toʻplash uchun ishlatiladigan turli xil sunʼiy yoʻldosh tizimlari va sensorlari koʻrib chiqiladi. Ayniqsa, olingan maʼlumotlarning aniqligi va ishonchliligini tahlil qilish, shuningdek, ularni parvoz xavfsizligini taʼminlash va texnik xizmat koʻrsatishni optimallashtirish maqsadida qoʻllash imkoniyatlariga alohida eʼtibor qaratiladi.