TORLI CHOLG‘ULAR VA CHOLG‘U IJROCHILIGINING UMUMIY QOIDALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
mazkur maqolada torli cholg‘ular va ularning tasnifi, yaratilish tarixi qadim zamonlardan shakllanib, turli xalqlar amaliyotida o‘z ma’naviyati va an’anasi doirasida rivoj topganligi va cholg‘u ijrochiligining nazariy asoslari haqida atroflicha fikr yuritiladi.