MUSTAQILLIK YILLARIDA ILM-FAN TARAQQIYOTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida ilm-fan sohasida amalga oshirilgan o‘zgarishlar va taraqqiyotlar haqida so‘z yuritiladi. Mustaqil davlat sifatida O‘zbekiston ilm-fan rivojlanishining asosiy yo‘nalishlari, yangi texnologiyalar joriy etilishi, ta’lim tizimida amalga oshirilgan islohotlar va xalqaro ilmiy hamkorliklar tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ilm-fanning ahamiyati, milliy kadrlarni tayyorlash va innovatsion yondashuvlar orqali yuksak natijalarga erishish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, ilm-fan va texnologiyalarni rivojlantirish bo‘yicha davlat dasturlari va strategik rejalar batafsil yoritiladi.