ONA TILI VA O‘QISH SAVODXONLIGI FANIDAN SINFDAN TASHQARI TO‘GARAKLARNI TASHKIL ETISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada  sinfdan tashqari mashg'ulotlar talabaning yaxlit rivojlanishida hal qiluvchi rol o'ynaydi va ularning akademik taraqqiyotini to'ldiradi. Ona tili va o'qish savodxonligi nuqtai nazaridan sinfdan tashqari to'garak ishlario'quvchilarning o'z tili va adabiyotini tushunishi va qadrlashini chuqurlashtirish uchun noyob imkoniyatni taqdim etadi. Ushbu maqolada sinfdan tashqari to'garak ishlarini tashkil etish, uning ahamiyati, usullari, natijalari va ona tili ko'nikmalarini oshirish va o'qish savodxonligini oshirish oqibatlari bayon etilgan.