TURKISTON VILOYATINING GAZETASI TARIXI HAQIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston matbuoti tarixida muhim o‘rin egallagan nashrlardan biri bu — "Turkiston viloyati gazetasidir". Ushbu gazeta XIX asrning oxirlarida, ya’ni 1870-yilda tashkil etilgan bo‘lib, o‘zbek matbuotchiligi taraqqiyotida birinchi bosqichni boshlab bergan eng qadimiy ommaviy axborot vositalaridan hisoblanadi. "Turkiston viloyati gazetasining" paydo bo‘lishi nafaqat yangi axborot manbaining yuzaga kelishi, balki o‘sha davrdagi siyosiy, ijtimoiy va madaniy muhitni yoritishda muhim vosita sifatida xizmat qilgan.