"DAVLAT HOKIMIYATI ORGANLARINING TIZIMI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada davlat hokimiyati organlarining tizimi tushunchasi, uning tarkibi, xususiyatlari va zamonaviy davlat boshqaruvidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada davlat hokimiyati organlarining asosiy turlari – qonunchilik, ijro etuvchi va sud hokimiyati organlari hamda ularning o‘zaro munosabatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, davlat hokimiyati organlari tizimining samarali faoliyati uchun zarur bo‘lgan tamoyillar va zamonaviy o‘zgarishlar haqida so‘z yuritiladi. Mazkur mavzu davlat boshqaruvi va huquqshunoslik sohalarida dolzarb ahamiyatga ega.