BOLALARDA YURAK TUG'MA NUQSONLARINING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda yurak tug‘ma nuqsonlarining (YTN) aniqlanishida qo‘llanilayotgan zamonaviy diagnostika usullari, ularning afzalliklari va muammolari yoritib berilgan. Tadqiqot YTN holatlarining erta aniqlanishi uchun eng samarali usullarni aniqlash, ularni amaliyotga tatbiq etish imkoniyatlarini o‘rganishga qaratilgan. Qator tibbiy texnologiyalar, jumladan, echokardiyografiya, MRT, KT va genetik skrining imkoniyatlari tahlil qilinadi.