MS EXSELDA FORMULA VA FUNKSIYALAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Excel dasturida formulalar va funksiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Excel — elektron jadvallar bilan ishlashga mo‘ljallangan dastur bo‘lib, unda turli hisob-kitoblar, tahliliy operatsiyalar va ma’lumotlarni avtomatik qayta ishlash imkoniyatlari mavjud. Formulalar yordamida oddiy matematik amallar bajarilsa, funksiyalar orqali murakkab hisob-kitoblar avtomatlashtiriladi. Maqolada Excelning asosiy funksiyalari — SUM, AVERAGE, IF, VLOOKUP, COUNT kabi amallar misolida ularning amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, foydalanuvchi tomonidan xatoliklarni kamaytirish, vaqtni tejash va ma’lumotlar ustida samarali ishlash uchun ushbu vositalarning ahamiyati yoritiladi.