O‘QUVCHILAR ORASIDA YO‘L HARAKATI QOIDALARIGA RIOYA QILISH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida o‘quvchilar orasida yo‘l harakati qoidalariga rioya qilish madaniyatini shakllantirishning dolzarbligi, mazmuni va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Yo‘l harakati madaniyati bo‘yicha tushunchalarni chuqurlashtirish, xavfsiz yurish va harakatlanish ko‘nikmalarini singdirish bo‘yicha samarali metodlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quvchilarnin ongida mas’uliyat hissini uyg‘otish, ularni hayotiy vaziyatlarda to‘g‘ri yo‘l tutishga o‘rgatish tamoyillari asosida tavsiyalar beriladi.