TRIGONOMETRIK TENGLAMALAR VA ULARNI YECHISH USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Trigonometrik tenglamalar matematikaning murakkab va qiziqarli sohalaridan biri bo‘lib, ular ko‘plab ilmiy va amaliy masalalarni yechishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tenglamalar trigonometriya fanining asosiy elementlari bo‘lib, burchaklar va ularning trigonometrik funksiyalari o‘rtasidagi munosabatlarni ifodalaydi. Trigonometrik tenglamalarni yechish usullari esa ularni amaliyotda qo‘llash imkonini beradi va turli matematik va muhandislik masalalarini hal qilishda keng qo‘llaniladi.