TURKISTON MUXTORIYATI: TASHKIL TOPISHI, FAOLIYATI VA YAKUNLANISHIDA O‘ZBEK MILLATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada XX asr boshlarida shakllangan Turkiston Muxtoriyati, uning tashkil topish jarayoni, siyosiy va ijtimoiy faoliyati, shuningdek, yakunlanish omillari tahlil qilinadi. Ayniqsa, bu harakatda o‘zbek millatining tutgan o‘rni, siyosiy faolligi va milliy uyg‘onishdagi roli yoritiladi. Maqolada tarixiy faktlar, statistik ma’lumotlar hamda zamonaviy ilmiy qarashlar asosida Turkiston Muxtoriyati o‘zbek xalqi milliy ongining shakllanishidagi muhim bosqich sifatida ko‘rsatiladi.