ROSSIYA IMPERIYASINING TURKISTONGA BOSTIRIB KIRISHI VA OQIBATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Rossiya imperiyasining XIX asrda Turkistonga bosqinchilik siyosatini amalga oshirish bosqichlari, bu harakatning geosiyosiy va iqtisodiy sabab va oqibatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bosib olingan hududlarda amalga oshirilgan siyosiy, harbiy va ijtimoiy islohotlarning mahalliy aholiga ta’siri, Turkiston xalqlarining ozodlik harakatlari, madaniy hayotdagi o‘zgarishlar, va milliy ongning uyg‘onishiga sabab bo‘lgan omillar yoritilgan.