SHAYBONIYLAR DAVRIDA O‘RTA OSIYO: SIYOSIY JARAYONLAR VA DINIY HAYOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Shayboniylar sulolasi hukmronligi davrida O‘rta Osiyodagi siyosiy jarayonlar, davlat boshqaruvi tizimi va diniy hayotning shakllanishi hamda rivojlanishiga doir masalalar tahlil etiladi. Shayboniylar davlatining tashkil topishi, uning ichki va tashqi siyosiy faoliyati, shuningdek, islom dini va ulamolar rolining kuchayishi kabi omillar tarixiy manbalar asosida yoritilgan. Maqola o‘rta asrlar davridagi O‘rta Osiyo ijtimoiy hayotining murakkabliklarini tushunishga yordam beradi.