OʻZBEKISTONDA MADANIYAT VA SAN’AT SOHASI MUASSASALARINING STATISTIK RIVOJLANISH KOʻRSATKICHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻzbekiston mustaqillikka erishgach, madaniyat va san’at sohalarining rivojlanishiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu sohalar jamiyat ma’naviyati, milliy oʻzlikni anglash va madaniy merosni asrab-avaylashda muhim oʻrin egallaydi. Madaniyat va san’at muassasalari — teatrlar, muzeylar, kutubxonalar, madaniyat markazlari — aholining estetik va intellektual rivojiga xizmat qiladi. So‘nggi yillarda bu muassasalar soni, faoliyat sifati va ulardan foydalanish ko‘rsatkichlari bosqichmabosqich oshib bormoqda.