AVTOMOBILLAR DVIGATELLARINING ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy avtomobillar dvigatellarining rivojlanish tendensiyalari, ularning ekologik xavfsizligi, yoqilg‘i samaradorligi va texnologik yangiliklari tahlil qilinadi. Elektr, gibrid va vodorod dvigatellari kabi muqobil dvigatel turlari, shuningdek, ichki yonuv dvigatellarining modernizatsiyasi bilan bog‘liq ilmiytexnik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola avtomobilsozlik sohasidagi global yangiliklar asosida tayyorlangan bo‘lib, dvigatel texnologiyalarining kelajakdagi istiqbollariga e’tibor qaratadi.