O’ZBEKISTONDA AYOLLAR TADBIRKORLIGINI QO’LLAB QUVVATLASHNING IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekistonda ayollar tadbirkorligini qo’llabquvvatlashning ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Mamlakatda ayollarni iqtisodiy faoliyatga jalb etish, ularning tadbirkorlik salohiyatini rivojlantirish va bandligini oshirish bo’yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, ayollar tadbirkorligining jamiyatdagi o’rni, ularning iqtisodiy mustaqilligi va ijtimoiy faolligini oshirishdagi roli yoritiladi. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo’yicha tavsiyalar ham beriladi.