OʻSIMLIKLARDA MIKROKLONAL KOʻPAYTIRISH SAMARADORLIGIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mikroklonal koʻpaytirish texnologiyasining oʻsimliklarni koʻpaytirishda qoʻllanilishi, uning ustunliklari va samaradorligiga ta'sir etuvchi biologik, fizik-kimyoviy hamda texnologik omillar tahlil qilinadi. Mikroklonal koʻpaytirish usuli orqali elita navlar va noyob genofondga ega oʻsimliklarni ko‘paytirish, viruslardan xoli holatda saqlash va tez sur’atlarda koʻpaytirish imkoniyati mavjud. Tadqiqotlar asosida samaradorlikni oshirishga xizmat qiluvchi asosiy omillar ham koʻrib chiqilgan.