BA'ZI TRIGONOMETRIK TENGLAMALARNI YECHISH USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada trigonometrik tenglamalarni yechishning asosiy usullari tahlil qilinadi. Trigonometrik funksiyalarning xossalari asosida yechimlarni topish, tenglamalarni oddiylashtirish va umumlashgan shakllarda ifodalash texnikalari yoritiladi. Maqola matematik analiz, differensial tenglamalar va boshqa amaliy sohalarda trigonometrik tenglamalarni qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari trigonometrik tenglamalarni samarali yechish strategiyalarini shakllantirishga yordam beradi.