O'ZBEKISTONDA TURISTIK FIRMALAR FAOLIYATINI YAXSHILASHDA XORIJ TAJRIBASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O'zbekiston, o'zining boy madaniy merosi, tarixiy obidalari va go'zal tabiati bilan sayyohlar uchun jozibador mamlakat hisoblanadi. So'nggi yillarda O'zbekistonda turizm sohasining rivojlanishi uchun ko'plab imkoniyatlar yaratilgan. Biroq, global turizm bozoridagi raqobat kuchaygani sayin, O'zbekistonning turistik firmalari o'z faoliyatlarini yaxshilash va sayyohlarni jalb etish uchun yangi yondashuvlarni izlashga majbur. Xorijiy tajribalar, bu jarayonda muhim ahamiyatga ega bo'lib, ularni o'rganish va O'zbekiston sharoitida qo'llash, turizm sohasini rivojlantirishda samarali strategiyalarni ishlab chiqishga yordam beradi.