YOQI JAMSHED JUMAQULOV HAYOTIVA ILMIY-IJODIY FAOLIYATGA BIR NAZAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Termiz davlat universiteti o‘qituvchilaridan biri Jamshed Jumaqulov Panjievichning hayoti va ilmiy-ijodiy faoliyati haqida so‘z boradi.  Maqola birinchi marta muallif hayoti va ilmiy-ijodiy faoliyatini shaxsiy o‘rganish nuqtai nazaridan yozilgan. Jamshed Jumaqulov filologiya fanlari nomzodi, shoir, publitsist, tarjimon va xattot sifatida katta yutuqlarga erishgan.