AJINIYOZ NOMIDAGI NUKUS DAVLAT PEDAGOGIKA INSTITUTI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kimyo fanini oʻqitishda konstruktivizm yondashuvi tahlil qilinadi. Konstruktivizm o'quvchilarning o'z bilimlarini qurish jarayonini ta'kidlash bilan birga, ta'lim jarayonida faol ishtirok etishlarini rag'batlantiradi. Maqola, shuningdek, konstruktivizmning asosiy tamoyillari, metodlari va kimyo ta'limidagi o'rni haqida batafsil ma'lumot beradi. Ushbu yondashuvni qo'llash orqali o'quvchilar qanday qilib yanada samarali va qiziqarli ta'lim olishlari mumkinligi ko'rib chiqiladi.