RAQAMLI IQTISODIYOT TUSHUNCHASI, AFZALLIKLARI AMALIY AHAMIYATI VA XORIJIY TAJRIBA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
raqamli iqtisodiyot — bu raqamli texnologiyalar, internet va ma'lumotlar asosida shakllangan iqtisodiy faoliyatlar majmuasidir. Raqamli iqtisodiyotning afzalliklari sifatida iqtisodiy samaradorlikni oshirish, yangi ish o'rinlarini yaratish, iste'molchilar uchun qulayliklar taqdim etish va global bozorlarga kirishni osonlashtirish kabi jihatlar ko'rsatiladi. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan muammolar va qiyinchiliklar ham muhokama qilinadi.