TERMINLARNING EPITET SIFATIDA QO‘LLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada terminlarning badiiy matnda epitet sifatida qo‘llanishi tahlil qilinadi. Epitetning lisoniy va uslubiy xususiyatlari, uning metafora, o‘xshatish kabi boshqa tasviriy vositalardan farqlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, epitetning sodda va murakkab ko‘rinishlari, ularning nutqdagi semantik asoslari yoritiladi. Terminlarning poetik aktualizatsiyadagi o‘rni, ularning badiiy-estetik funksiyasi misollar asosida tahlil etiladi.