TERMINLARNING USLUBIY XOSLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada terminlarning uslubiy xoslanishi, ya’ni ular qanday uslub doiralarida qo‘llanishi va tilning funksional uslublarida qanday semantik o‘zgarishlarga uchrashi yoritilgan. Xususan, neytral leksika bilan uslubiy bo‘yoqqa ega leksika o‘rtasidagi farq, ularning turli so‘z turkumlaridagi ifodasi misollar bilan izohlanadi. Shuningdek, ba’zi terminlarning uslublararo neytrallashuvi yoki badiiy matnda ekspressiv vosita sifatida ishlatilishi ham poetik misollar orqali ochib berilgan.