“HAVO SIFATI VA URBANIZATSIYA: YIRIK SHAHARLARDA EKOLOGIK MONITORING” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda urbanizatsiyaning havo sifati holatiga ta’siri, ayniqsa yirik shaharlar misolida ekologik monitoring tizimlari orqali tahlil qilingan. Havo ifloslanishining asosiy omillari va uni kamaytirish choralari ko‘rib chiqilgan. Barqaror rivojlanish uchun zamonaviy texnologiyalar va davlat siyosati roli yoritilgan.