BIOLOGIYA DARSLARIDA ILG’OR TA’LIM METODLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Respublikamizdagi ijtimoiy-iqtisodiy,  ma’naviy-ma’rifiy o’zgarishlar biologik ta’lim jarayonida ilmiylik, ta’lim va tarbiyaning uzviyligi sistemalilik, fundamentallik, izchillik,  ko’rgazmalilik,  onglilik,  mustaqillik,  ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishning metodologik prinsipi,  nazariyani amaliyot bilan bog’lash, samaradorlik, tushunarlilik, individual va guruhli yondashishni uyg’unlashtirish, zarurligini ko’rsatdi.