NAVOIY QALAMINING SEHRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Anotatsiya: Jahon adabiyotiga e`tibor qaratadigan bo`lsak, unda o`z qalami, ijodi bilan nafaqat o`zi yashab o`tgan diyor uchun, balki butun dunyoga xizmat qilgan, dunyo tamadduniga katta hissa qo`shgan ijodkorlar talaygina. Biz ming chandon faxr etishimiz kerakki, bobomiz Alisher Navoiy ana shunday dunyo e`tirof etgan ijodkorlardandir.  Allomaning  birgina g`azal mulkining sultoni ekanligi yoki eng ko`p so`zdan foydalanganligi dalillari ham uning naqadar buyuk siymo ekanligi isbotidir. Biz bugungi maqolamizda ana shu ulug` siymoning ijod go`zalligi haqida bayon qilamiz.