KICHIK BIZNESDA LOYIHALARNI BOSHQARISH TIZIMINING TUZILISHI VA TAMOYILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarida loyihalarni boshqarish tizimining asosiy tuzilishi va tamoyillari yoritilgan. Loyihalarni samarali boshqarish kichik biznesda cheklangan resurslardan oqilona foydalanish, risklarni minimallashtirish va raqobatbardosh mahsulot yoki xizmat yaratish imkonini beradi. Maqolada loyiha boshqaruvining asosiy bosqichlari — maqsadni belgilash, rejalashtirish, nazorat, risklarni boshqarish va tahlil qilish kabi jihatlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, kichik biznes uchun muhim bo‘lgan tamoyillar — moslashuvchanlik, soddalik, jamoaviylik va foydalanuvchiga yo‘naltirilganlik alohida ta’kidlangan. Maqola kichik korxonalar uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, ularning rivojlanish strategiyasida loyiha boshqaruvi tizimidan samarali foydalanishga ko‘maklashadi.