FALSAFANING INSON HAYOTIDAGI OʻRNI VA UNING VAZEFASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Anatatsiya:Ushbu maqolada falsafa fanining inson hayotidagi o‘rni, uning asosiy predmeti va vazifalari tahlil qilinadi. Falsafa qadimdan beri inson tafakkurining chuqur ifodasi bo‘lib, borliq, ong, haqiqat, axloq va jamiyat kabi muhim masalalarni o‘rganadi. Maqolada falsafaning shaxsiy va ijtimoiy hayotdagi ahamiyati, inson tafakkurini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, uning dunyoqarashni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, falsafaning ilmiy, nazariy, amaliy va axloqiy vazifalari ham tahlil qilinadi. Maqola davomida falsafaning zamonaviy jamiyatdagi dolzarbligi va uning inson ma’naviyati hamda ijtimoiy taraqqiyotdagi tutgan o‘rni ochib beriladi.Аннотация: В статье анализируется роль философии в жизни человека, ее основной предмет и задачи. Философия издавна является глубоким выражением человеческой мысли, изучая такие важные вопросы, как бытие, сознание, истина, мораль и общество. В статье подчеркивается значение философии в личной и общественной жизни, ее роль в развитии человеческого мышления, а также ее роль в формировании мировоззрения. Анализируются также научные, теоретические, практические и этические задачи философии. В статье раскрывается актуальность философии в современном обществе и ее роль в духовности человека и социальном развитии.Abstract: This article analyzes the role of philosophy in human life, its main subject and tasks. Philosophy has long been a profound expression of human thought, studying such important issues as being, consciousness, truth, morality and society. The article highlights the importance of philosophy in personal and social life, its role in the development of human thinking, as well as its role in the formation of a worldview. The scientific, theoretical, practical and ethical tasks of philosophy are also analyzed. The article reveals the relevance of philosophy in modern society and its role in human spirituality and social development.