SUN’IY INTELLEKT VA TIBBIYOT: ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMIDAGI ROLI VA ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining tibbiyot sohasidagi qo‘llanilishi, ularning imkoniyatlari, afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt yordamida diagnostika, davolash, kasalliklarni oldindan aniqlash, shaxsiylashtirilgan tibbiy xizmatlar va sog‘liqni saqlash tizimini optimallashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimida SI texnologiyalarini joriy etishning hozirgi holati va istiqbollari tahlil qilinadi.