TA’LIMDA TENG IMKONIYATLAR: ALOHIDA EHTIYOJLI O‘QUVCHILARNI JAMIYATGA INTEGRATSIYALASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda inklyuziv ta’limning O‘zbekiston Respublikasi ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati, uning pedagogik-psixologik xususiyatlari, xalqaro va milliy tajriba asosida joriy qilinishi, imkoniyati cheklangan bolalarni ijtimoiy hayotga moslashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, inklyuziv ta’limning afzalliklari va amaliyotdagi muammolari yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida umumta’lim maktablarida inklyuziv yondashuvni takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.