FARZAND TARBIYASIDA MAKTAB VA MAHALLA HAMKORLIGINING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada farzand tarbiyasida maktab va mahalla o‘rtasidagi hamkorlikning o‘rni, shakllari hamda zamonaviy ijtimoiy-pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasida ta’lim-tarbiya sohasida olib borilayotgan islohotlar zamirida oila, maktab va mahalla institutlarining uzviy hamkorligiga katta e’tibor qaratilayotgani ochib beriladi. Maqolada ushbu hamkorlikni takomillashtirish yo‘llari, u orqali o‘quvchilarni ma’naviy-axloqiy jihatdan barkamol shaxs sifatida shakllantirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida mahalla va maktabning o‘zaro mas’uliyatini oshirish, oila bilan pedagogik muloqotni yo‘lga qo‘yish orqali tarbiya samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.