ТЕМИР ЙУЛ ТРАНСПОРТИ САНОАТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ УЧУН САМАРАЛИ ЛОЙИХАЛАР МОДЕЛЛАРИ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Мазкур мақолада Ўзбекистонда темир йўл транспортини ривожлантиришда самарали лойиҳалар моделларининг аҳамияти таҳлил қилинган. Инфратузилмани модернизация қилиш, давлат-хусусий шериклик (ДХШ)ни кенгайтириш, рақамли технологияларни жорий этиш ва халқаро транспорт коридорларини ривожлантириш асосий йўналишлар сифатида кўриб чиқилган. Шунингдек, амалий мисоллар асосида лойиҳаларнинг иқтисодий, ижтимоий ва технологик самарадорлиги баҳоланган. Мақолада замонавий ечимлар ва стратегик ёндашувлар орқали темир йўл соҳасини барқарор ривожлантириш имкониятлари асосланган.