ORGANIZING THE ACTIVITIES OF FAMILY GUEST HOUSES (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
This article outlines the mandatory conditions and recommended practices for organizing and operating family guest houses, which are private residential properties providing temporary accommodation and meal services for up to 10 tourists. It emphasizes essential sanitary, safety, and comfort standards, including adequate sanitary facilities, emergency preparedness, communication availability, and registration requirements. Additionally, the article recommends enhancements such as multilingual information boards, maps, emergency lighting, and cultural engagement opportunities to improve the visitor experience. The goal is to ensure a safe, hygienic, and culturally enriching environment while supporting tourism development in family-run guesthouses.Ushbu maqola oilaviy mehmon uylari — 10 kishigacha bo‘lgan sayyohlarga vaqtinchalik turar joy va ovqat xizmatlarini taqdim etuvchi xususiy yashash joylarini tashkil etish va faoliyat yuritish uchun majburiy shartlar hamda tavsiya etilgan amaliyotlarni bayon qiladi. Unda gigiena, xavfsizlik va qulaylik standartlari, jumladan yetarli sanitariya sharoitlari, favqulodda vaziyatlarga tayyorgarlik, aloqa vositalari mavjudligi va ro‘yxatdan o‘tkazish talablariga alohida e’tibor qaratilgan. Bundan tashqari, maqolada mehmonlar tajribasini yaxshilash uchun ko‘p tilli axborot taxtalari, xaritalar, favqulodda yoritish vositalari va madaniy tadbirlarda ishtirok etish imkoniyatlari kabi qo‘shimcha takliflar keltirilgan. Maqsad — oilaviy mehmon uylarda xavfsiz, gigienik va madaniy jihatdan boy muhit yaratish hamda turizm rivojiga ko‘maklashishdir.