MYSQL, MSSQL, POSTGRESQL VA SQLITE TEXNOLOGIYALARINING IMKONIYATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “MySQL, MSSQL, PostgreSQL va SQLite ma’lumotlar bazasi boshqaruv tizimlarining (MBT)” imkoniyatlari, afzalliklari va foydalanish sohalari batafsil ko‘rib chiqiladi. Har bir tizimning texnik xususiyatlari, qulayliklari va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy dasturlarda qo‘llanishi va ularning biznes va texnologik ehtiyojlarga qanday mos kelishi haqida fikr yuritiladi. Maqola MBTlar orasidagi farqlar va ularni tanlashda e’tiborga olinishi lozim bo‘lgan omillarni yoritadi.Аннотация: В этой статье подробно рассматриваются возможности, преимущества и области использования “систем управления базами данных (MBT) MySQL, MSSQL, PostgreSQL и SQLite”. Анализируются технические характеристики, удобство и эффективность каждой системы. Также рассматривается их применение в практических приложениях и то, как они соответствуют бизнес-потребностям и технологическим потребностям. В статье рассматриваются различия между ОБТ и факторы, которые следует учитывать при их выборе.Annotation: This article will consider in detail the capabilities, advantages and areas of use of “MySQL, MSSQL, PostgreSQL and SQLite database management systems (MBT)”. The technical characteristics, facilities and efficiency of each system are analyzed. It is also thought about its application in practical applications and how they fit business and technological needs. The article will highlight the differences between MBTs and the factors that should be taken into account when choosing them.