КУКУН МЕТАЛЛУРГИЯСИ ЁРДАМИДА ЧИКИНДИСИЗ ДЕТАЛЛАР ТАЁРЛАШ ТЕХНОЛОГИЯСИ (ИШЛАБ ЧИҚАРИШ ЖАРАЁНИ) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
АннотацияКукун металлургияси саноатда турли шакл ва мураккабликдаги металл деталларни чиқиндисиз, энергия тежамкор ва юқори аниқликда олиш имконини берувчи замонавий технологиялардан биридир. Мазкур мақолада кукун металлургияси асосида деталларни ишлаб чиқариш жараёни босқичма-босқич ёритиб берилган бўлиб, металл кукунларини тайёрлаш усуллари, аралаштириш, пресслаш, синтерлаш ҳамда якунӣ ишлов бериш босқичлари чуқур таҳлил қилинади.Powder metallurgy is one of the modern technologies that enables the production of metal parts of various shapes and complexities with high precision, minimal waste, and energy efficiency. This article presents a step-by-step analysis of the process of manufacturing parts using powder metallurgy, covering powder preparation methods, mixing, pressing, sintering, and final finishing operations.