SHARQ MUTAFAKKIRLARINING ILMIY MEROSIDAN YOSH AVLOD TARBIYASIDA FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Sharq mutafakkirlarining boy ilmiy va axloqiy merosining yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati yoritiladi. Ayniqsa, Abu Nasr Forobiy, Abu Ali Ibn Sino, Abu Rayhon Beruniy, Imom al-Buxoriy, va Alisher Navoiyning g‘oyalari zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonida qanday qo‘llanishi mumkinligi tahlil qilinadi. Maqolada an’anaviy g‘oyalarni zamonaviy pedagogika bilan uyg‘unlashtirish istiqbollari asoslanadi.                                                     Annotation         This article discusses the significance of the rich scientific and moral heritage of Eastern thinkers in the education of the younger generation. It particularly analyzes how the ideas of Abu Nasr Al-Farabi, Abu Ali Ibn Sina, Abu Rayhan Beruni, Imam Al-Bukhari, and Alisher Navoi can be applied in contemporary education and upbringing processes. The article substantiates the prospects of integrating traditional ideas with modern pedagogy.              В данной статье рассматривается значимость научного и нравственного наследия восточных мыслителей в воспитании молодого поколения. Анализируется, как идеи таких мыслителей, как Абу Наср Фараби, Абу Али Ибн Сино, Абу Райхон Беруни, Имам аль-Бухари и Алишер Навои, могут быть применены в современном образовательном процессе. Обоснованы перспективы интеграции традиционных восточных ценностей с современными педагогическими подходами.