MAKTAB O‘QUVCHILARINING O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda o‘qib tushunish ko‘nikmalarini hakllantirishning zarurati, bosqichlari va samarali metodlari tahlil qilinadi. Matn ustida ishlash orqali o‘quvchilarning tafakkuri, tahlil qilish va mulohaza yuritish qobiliyati rivojlanishi ilmiy asosda yoritiladi.Abstract: This article analyzes the need, stages, and effective methods for developing reading comprehension skills in students. The development of students' thinking, analysis, and reasoning skills through working on the text is scientifically highlighted.